Kantarellrisotto med fläskfile och grönsakssaute.

Denna rätt tar inte så lång tid att göra och har du aldrig gjort risotto så är det verkligen dags. Inte svårt alls. Det viktiga är att röra om hela tiden och spä med buljong lite i taget.
 
4 personer.
 
Risotto:
 
1 dl schalottenlök, finhackad
400 g färska kantareller
2 - 3 msk olja
2 dl avorioris
2 dl vitt vin
6 - 7 dl grönsaksbuljong
1½ - 2 dl grov riven parmesanost
salt & peppar
 
600 g fläskfile
salt & peppar
 
Grönsaks saute:
 
200 g körsbärstomater, halveras
200 g salladslök, skär i ringar
250 g färsk grön sparris, förväll innan stekning
2 msk olja
 
Gör så här:
 
Blanda 2 buljongtärningar och 7 dl vatten och koka upp den. Fräs lök och ris i olja på svag värme i några minuter. Tillsätt svamp, vin och några dl buljong. Koka sakta och rör om nästan hela tiden. När vätskan kokat in späder du med mer buljong. Fortsätt så tills all buljong kokat in och riset har blivit mjukt. Det tar cirka 18 - 20 minuter. Rör till sist i osten och lite salt.
Stek fläskfilen och skär i skivor.
 
Fräs tomater och salladslök i olja på hög värme i några minuter. Går rätt så fort. Lägg i sparrisen och låt den bli varm. Salta.
Dags att äta och njuta. Supergott.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0