Korintkakor.

 
 
 
Det blir cirka 60 småkakor.
 
Ugn 175 grader.
 
 
1 dl korinter, ( 50 gram )
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl strösocker
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg
 
 
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Finfördela fettet i mjölblandningen och tillsätt korinter och ett uppvispat ägg. Arbeta ihop till en deg, går bra med matberedare ( tillsätt då korinterna efteråt ). Rulla längder, dela dem i bitar och rulla små bolar. Lägg på smord plåt och tryck lätt till dem . Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0