Indiskt kryddat ris.
Riset går att använda till stekt kyckling, men man kan också göra tandorikyckling och det finns färdig pasta till marinaden av kycklingen.
4 portioner
Ingredienser:
4 dl ris
1 gul lök, finhackad
½ grön pepparfrukt, finhackad
½ tsk vitlök, finhackad
3 msk olja
½ tsk garam masala, krydda
1 lagerblad
2 kryddnejlikor
1 tsk gurkmeja, krydda
5 dl hönsbuljong
Gör så här:
Skölj riset och blötlägg det i 30 minuter i rikligt med vatten. Låt sedan rinna av ordentligt.
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och fräs löken glansig. Tillsätt ris, pepparfrukt, vitlök, garam masala, lagerblad och kryddnejlika. Rör lätt och stek riset i några minuter.
Rör ned gurkmejan och häll på buljongen. Koka upp, lägg på ett lock, sänk värmen och sjud försiktigt i 25 minuter. Ta från värmen, rör om och låt stå med lock i 10 minuter. Riset ska vara torrt och luftigt när det serveras.
Kommentarer
Trackback