Stekt gravlax med senapssås och färsk pasta.

Gott, snabbt och enkelt. Det här har vi lagat många gånger genom åren.
 
4 portioner
 
Ingredienser:
 
250 - 300 g gravad lax i mindre bitar, cirka 4 cm breda remsor
½ msk olja till pensling
 
Senapssås:
 
1 msk smör
1 tsk grovkrossad vitpeppar, krossa i mortel
3 msk gul lök, finhackad
3 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljong tärning
3 - 4 msk svensk söt senap
1½ dl hackad dill
 
Sås:
 
Fräs peppar och lök några minuter i smör, tillsätt creme fraiche och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i några minuter. Smaka av med senap och dill.
 
Pensla laxbitarna med olja. Hetta upp en stekpanna och stek laxen i den torra pannan. 1 - 2 sekunder på varje sida. Laxen kan fastna lite, men det gör inget att den går sönder. Blir ju inte så snyggt, men lika gott.
 
Koka färsk pasta och låt väl smaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0