Yakiniku a` la Anders.

 
En asiatisk rätt som Anders Leven gjorde för många år sedan. En snabb rätt och enkel att göra.
 
 
4 portioner.
 
Ingredienser:
 
600 g tunnt skivad entrecote
5 msk soja, japansk
4 msk socker
4 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
½ msk riven färsk ingefära
½ rivet päron
1 nypa svartpeppar
1 - 2 msk sesamolja
 
Blanda alla ingredienser utom sesamoljan och låt köttet marinera i minst 30 minuter i blandningen. Häll av marinaden och stek köttet hastigt i sesamolja och servera sedan med marinaden som sås. Vill du inte köpa sesamolja så går det bra med vilken olja som helst.
Servera med jasmineris, öl och kanske sake.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0