Chokladtryffeltårta.

 
Igår fick våra gäster smaka på denna kaka och den uppskattades. Enkel att göra.
 
10 bitar
 
Ingredienser:
 
Ugn 175 grader.
 
Botten:
 
150 g smör, smält
2½ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Chokladtryffel med havssalt:
 
1 dl vispgrädde
10 st dumlekola
2 msk smaksatt sprit eller likör tex rom ( går att ersätta med vispgrädde om du inte vill ha sprit )
200 g mörk choklad, hackad
1 nypa flingsalt
 
Servering:
Likörgrädde: 1 msk likör (kaffe, choklad eller nötsmak ) 
3 dl vispgrädde
Det går att utesluta likören och bara ta vispad grädde och jag serverade även lite hallon till.
Pistagenötter
Gör så här:
 
Botten: Rör ihop alla ingredinser med det smälta smöret. Stjälp upp i en smörad och bröad springform 25 cm i diameter och grädda på nedersta falsen i 15 minuter. Botten ska vara kladdig i mitten. Låt svalna.
 
Chokladtryffel: Koka upp grädde och kola, rör försiktigt tills kolan smält, Låt det inte stormkoka. Dra av kastrullen från plattan. Rör ned likör, mörk choklad och salt. Rör till en slät kräm och häll över den avsvalnade kakan. Låt svalna i kylen.
 
Vid servering kan du pudra över kakao och pistagenötter och om du vill en gnutta flingsalt.
 
Smaskens.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0