Grekiska squasplättar.
Ljuvligt goda som vi har gjort flera gånger. Prova.
Cirka 20 stycken.
Ingredienser:
3 medelstora squash, 900 g, grovrivna
2 ägg
200 g fetaost, smulad
2 - 2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 - 1½ tsk svartpeppar
1 dl dill, hackad
3 - 4 msk olivolja
Till servering:
pitabröd
tzatziki
gul, skivad lök
tomater, skivade
sallad
Tillagning:
Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska du kan ( eller som jag brukar göra: potatispress ). Blanda alla ingredienser utom oljan. Hetta upp lite olja i stekpannan. Klicka ned en rågad matsked smet i pannan, platta till och stek på medelstark värme, 2 - 3 minuter på varje sida. Klart.
Vi brukar skippa pitabrödet och äta dem som de är. Gott.
Kommentarer
Trackback