Nacholåda.

 
Det här receptet kommer från min kompis Lena och liknar tacos, men är nästan godare och enkelt att göra. Här ser du att man kan göra en stor sats, lägga upp i flera formar och frysa in. Klart att äta om det är ont om tid någon dag när du kommer från jobbet. Ett plus är att barnen också gillar denna rätt.
 
4 portioner.
 
Ingredienser:
 
500 g köttfärs
1 liten ask philadelphiaost
1 burk creme fraiche
1 gul lök, hackas fint
1 paprika, hackad
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 påse tacokryddor ( eller 3 msk grillkrydda )
riven ost, vilken som helst
 
Gör så här:
 
Börja med att låta de krossade tomaterna rinna av i en finmaskig sil. Det brukar jag göra på morgonen eller flera timmar i förväg så att det inte blir vattningt.
Stek köttfärsen tillsammans med tacokrydda, lök, paprika och vitlök. Lägg sedan upp köttfärsen i en ugnsfast form.
Blanda philadelphiaost och creme fraiche med de avrunna tomaterna och bred den över köttfärsen. Strö över rikligt med riven ost och sätt in formen längst ned i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Klart.
Servera med nachochips och finhackade grönsaker som du gillar, tex grönsaker och frukt som du brukar använda till tacos.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0