Skaldjurscocktail.

Det här receptet kommer från min syster Gunilla och hennes sambo Anders. En mycket god förrätt. Ni kanske tycker att det är mycket ingredienser och verkar krångligt, men det är enkelt att göra och en hel del går att förbereda.
 
6 - 8 personer.
 
300 - 400 g pilgrimsmusslor
Lite rökt lax
500 - 700 g räkor med skal
1 - 2 avokad, dela och gröp ur
1 - 2 msk creme fraiche
1 - 2 msk färskpressad limejuice
1 tsk wasabi
8 - 10 körsbärstomater, dela i klyftor
2 salladslökar, strimlas
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 påse späda salladsblad
1 lime
olivolja
smör
salt & peppar
 
Gör så här:
 
Mixa avokadon med creme fraiche, limejuice och wasabi till en slät kräm, salta & peppra. Lägg i en slåk och täck väl.
Blanda 2 msk olivolja, vinäger, honung, salt & peppar. Går att förbereda hit.
Blanda salladsbladen, tomater och räkor med vinägretten och fördela i cocktailglasen.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i 1 msk smör, 1 - 2 minuter på varje sida. Skär varje mussla i 2 bitar.
Lägg musslor och avokadokräm på salladen. Skär lime i klyftor och garnera med dem. Garnera även med laxen. Laxen kan ni ta bort om ni vill och man kan även servera röran på en rostad brödskiva.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0