Kladdkaka deluxe.

Denna kladdkaka vann pris bland 100 olika bidrag i Allt om mat. Supergod och mäktig.
Den ser inte riktigt ut som på bilden.
 
14 - 16 bitar.
 
125 g mörk choklad, 70 %, grovhackas
100 g vit choklad, grovhackas
75 g pekannötter, grovhackas
125 g smör, smältes
5 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk snabbkaffepulver
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
 
Topping:
 
150 g mörk choklad, 70 %, hackas
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
 
Smält smör och mörk choklad i en kastrull, låt svalna. Rör sedan i muscovadosocker, salt och kaffe utrört i vatten. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Sikta ned mjöl och kakao och rör till en jämn smet. Blanda i  hackad vit choklad och pecannötter.
Häll smeten i en smord rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen. 25 - 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kallna i formen.
 
Topping:
 
Blanda muscovadosocker, grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan småputtra tills såsen fått kolabrun färg och har tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen fram till servering.
Servera med en klick vispgrädde och pudra kakao över kakan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0