Medelhavskyckling.

 
Smaskens och enkelt.
Gör dubbelsats så har du mycket mat.
 
4 portioner.
 
4 kycklingfileer
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Sås:
 
10 soltorkade tomater, finhackade
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor, finhackade
 
Topping:
 
250 g körsbärstomater
oliver
fetaost
röd lök, hackad
 
Gör så här:
 
Bryn kycklingen i smör och lägg i en ugnsfast form, stek färdigt i 225 grader i 10 - 12 minuter.
Låt kycklingen svalna och skär i tunnare skivor ( 3 cm ), salt & peppar. Lägg tillbaka i formen.
 
Sås:
 
Blanda grädde och creme fraiche i en kastrull, tillsätt soltorkade tomater och vitlök. Puttra ett tag. Häll såsen över kycklingen. Toppa med fetaost och rödlök. Sätt in formen ett tag i ugnen.
Servera med kärsbärstomater, oliver, fetaost, soltorkade tomater och rödlök i skålar.
Klyftpotatis eller ris.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0