Smördegsinbakad gravad lax.

 
Receptet på denna goda förrätt har jag fått av Mariannne och den är jättegod och enkel att göra.
 
8 personer.
 
1 burk creme fraiche
purjolök, 10 cm, skivas
dill, hackas
salt & citronpeppar
gravad lax, skivas tunt
1 smördegsplatta, stor och färdigkavlad
 
Lägg laxen som tegel på varandra mitt på smördegsplattan. Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och bred ut över laxen. Vik ihop smördegen så att laxen blir helt täckt och tryck ihop kanterna. Gör klipp i smördegen så att det blir en fin kant runt om. Stick några hål i locket också så att den inte pyser upp så mycket.
Pensla med ägg och grädda i 20 minuter i 225 grader.
Servera med en sallad och citronklyfta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0