Äpple- och avokadotorn med gratinerade västerbottensost snittar.

En trevlig rätt på ett annorlunda sätt.
4 portioner.
 
2 stora avokado, skär i 1 cm tjocka kuber
1 stort syrligt äpple, skär i ½ sm tjocka kuber
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 msk pepparrotsvisp
8 skivor rökt nötkött eller annat som du gillar, strimlas
salt & peppar
färsk riven pepparrot, kan uteslutas
 
4 skivor ljust formbröd
1 dl västerbottensost eller annan ost, rives
 
Blanda ihop avokado och äpple till en grov och kladdig sallad. Salta & peppra. Blanda creme fraiche med majonäs och pepparrotsvispen. Salta & peppra. Skär snittar av brödet och lägg på osten. Gratinera högst upp i ugnen på 1175 grader tills de får en gyllenbrun färg.
Fyll en rund liten bottenlösform med avokadosalladen. Lyft upp formen och toppa tornet med det strimlade köttet och riven pepparrot. Servera med pepparrotskräm och ostsnitt.
Ett tips. Om du inte har någon form så kan man skära av botten på en liten plastburk och använda ringen för att forma tornet.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0