Hallonmousse med puffat ris och nötter.
Snabb och god.
4 portioner.
Hallonmousse:
500 g frysta hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
Puffat ris:
1 dl hasselnötter & mandel, grovt krossade i mixer
1 dl rispuffar
1 msk socker
Mixa hallon med florsocker. Sila bort kärnorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av de mixade hallonen utan att det börjar koka. Krama ur gelatinbladen, rör ned dem i de varma hallonen och rör tills det smält. Häll tillbaka gelatinhallonen i den kalla hallonpuren. Vispa grädden och blanda först bara 1/3 med hallonpuren. Blanda sedan försiktigt i resten av grädden till en slät kräm. Vispa inte utan vänd runt. Låt stå svalt till servering. Rosta nötter och rispuffar i en stekpanna, strö över sockret och låt det hela karamelliseras. Lägg ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. Strö sedan nöttter/ rispuffar över moussen.
Kommentarer
Trackback