Lökpaj med ädelost.
En ljuvlig paj.
6 - 8 portioner.
Pajdeg:
75 g smör
½ dl creme fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
Fyllning:
1 gul lök, hackad
1 röd lök, hackad
1 purjolök, hackad
150 g grönmögelost, smulad
3 ägg
2 dl mjölk
smör till stekning
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Plasta in och låt vila i kylen minst 15 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24 cm, nagga och ställ i kylen i minst 1 timme. Förgrädda i nedre delen av ugnen 200 grader i 10 minuter.
Förbered fyllningen. Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, ost och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills fyllningen stelnat och fått vacker färg.
Kommentarer
Trackback