Gravad oxfile med kall basilikasås.

 
Oxfilén ska gravas i 5 dagar innan den serveras med en god basilikasås och räcker till 4 personer. Kanske detta är en förrätt till nyårsafton.
 
Till gravningen:
400 g oxfilé
4 gula lökar, rivs
1 näve torkad basilika
1 näve grovmalen svartpeppar
1 hg strösocker
1 hg salt
 
Blanda ihop allt utom oxfilén i en skål. Täck oxfilén med lökhacket och lägg i en plastpåse och förvara i kylen i 5 dagar. När gravningen är klar skrapar du bort lökblandningen och skär köttet i tunna skivor.
 
Basilikasås:
½ citron
2 krukor färsk basilika
1 schalottenlök, finhackas
½ vitlöksklyfta, pressas
2 msk majonnäs
½ dl crème fraiche
2 tsk vit balsamicovinäger
1 soltorkad tomat i olja, finhackas
 
Lägg halva citronen med snittytan nedåt i en kastrull och låt den stekas i 4 - 5 minuter tills citronen karamelliserat sig. Blanda alla övriga ingredienser i en skål och pressa ned citronen. Mixa allt till en slät sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0