Rödbetskaka med saffrans creme.

 
En god kaka med julkryddor och den blir saftig av rödbetorna. Den påminner lite om morotskaka.
 
4 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 msk kanel
0,5 tsk malen eller riven muskotnöt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl raps - eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
3 dl valnötter, hackade
 
Saffrans crème:
200 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
0,5 g saffran
 
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rödbetor och valnötter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten. Blanda sedan allt till saffrans krämen och kör ihop det till en smet med elvispen. Bred på den avsvalnade kakan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0