Currygryta med kryddmarinerat fläskkött och kikärter.

 
En god indisk gryta som inte innehåller grädde. Det är mycket kryddor men ändå ganska enkelt att göra. Tänk på att rätten ska vara i ugnen ett tag så att du börjar med att förbereda i god tid.
 
4 - 6 potioner.
 
1 tsk hel svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel koriander
2 tsk hel spiskummin
Hetta upp en torr stekpanna och rosta dessa kryddor. Lägg åt sidan.
olivolja
1 gul lök, grovhackas
3 vitlöksklyftor, finhackas
1½ tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 - 2 tsk curry
½ dl vitvinsvinäger
Hetta upp oljan i en panna, mjukstek lök och vitlök. Tillsätt ovanstående kryddor och fräs någon minut. Mixa detta med de torr rostade kryddorna och ½ dl vitvinsvinäger.
 
700 g fläskkarre i bit, skär i kuber
Lägg köttet i en bunke och blanda i den mixade lök- och kryddblandningen. Blanda om ordentligt och låt stå i 20 minuter.
 
Hetta upp olja i en gryta som du sedan kan sätta in i ugnen. Bryn köttet i omgångar.
 
2 rödlökar, finhackad
1 burk krossade tomater
1 röd paprika, hackas
1 - 2 tsk socker
Tillsätt lök, socker och paprika, fräs en stund. Blanda i tomaterna och och låt koka in i 10 minuter.
 
1 burk kikärter
3 dl kycklingbuljong
salt & peppar
 
Blanda i detta och sätt på locket på grytan. Ställ in i ugnen på 150 grader i 1½ timme eller tills köttet är riktigt mört och såsen tjocknat.
 
Servera med ris, sallad och turkisk yoghurt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0