Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin.

 
Supergoda grissini pinnar som Anders gillar och Gunilla brukar baka dem när vi är i stugan. Vi har pratat om att gå på picknick i flera år när vi är i stugan och bland annat göra dessa pinnar, men det blir aldrig någon picknick, kanske i år.
 
 
Deg:
 
50 g jäst
6 dl vatten
50 g smör
2 tsk salt
1 tsk socker
6 dl vetemjöl
 
Topping:
 
1 st äggula
200 g lufttorkad skinka
0,5 knippe rosmarin, går bra med torkad
1 dl riven ost
flingsalt
 
Gör så här:
 
Smula jästen i en bunke och värm vatten så att det blir 37 grader, häll över jästen och rör om tills det löst sig. Smula i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel 40 x 30 cm. Pensla äggula på hela degen. På ena halvan av degen lägger du lufttorkad skinka, på den andra halvan smaksätter du med rosmarin och flingsalt. Strö över ost på båda sidorna. Skär degen i 3 cm remsor. Lägg de långa remsorna på en plåt och vrid grissinin några varv.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Ät och njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0