Konjaksgravat kött med nobissås.

 
Här kommer en av mina stora favoriter, gravat kött och receptet kommer från Anders. Man behöver inte göra nobissåsen utan kan ta vilka tillbehör som helst. Om det blir kvar gravat kött så går det utmärkt att steka eller woka det. Tänk på att du måste börja med gravningen några dagar innan du ska äta rätten. Lättlagat är det också. Jag har begär på detta kött.
 
8 - 10 personer.
 
1 kg innanlår
3/4 dl strösocker
3/4 dl salt
1 msk grovmalen svartpeppar
½ dl konjak
1 msk olja
 
Blanda kryddorna, olja och konjak i en 2 dl plastpåse. Lägg i köttet och låt ligga i 2 dygn. Vänd påsen 2 gånger / dag.
 
Nobissås:
 
2 ägg, kokta i 3 minuter
2 msk rödvinsvinäger
5 dl matolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, finmalen
2½ tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk gräslök, finhackad
 
Skala de kokta äggen och lägg ned i en skål. Vispa. Droppa i vinäger och olja under vispning. Smaksätt och låt stå ett par timmar innan servering.
När köttet är gravat skär du det i tunna skivor och ÄT. Oj vad sugen jag blev.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0