Mandelpotatisknyten.

 
Ett roligt tillbehör som går ganska fort att göra och uppskattas av gästerna. Vi gjorde dessa knyten när Ingemar fyllde 50 år och de går att förberda och låta stå kallt innan gratinering.
 
6 portioner.
 
12 stora ark vårrulledeg 20x20cm, finns i asiatiska butiker
1 1/4 kg mandelpotatis, skala och koka
1 + 1 msk smör
3 äggulor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g getost ( ta annan ost om du inte gillar getost )
 
Gör så här:
 
Tina vårrulledegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader.
Mos:
Häll av vattnet  och pressa eller stöt potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör, äggulor, salt och peppar. Skär bort kanterna på osten och tärna den, blanda ned i moset.
Lossa vårrullearken ett och ett. Lägg en fuktig handduk över så att de inte torkar. Fördela moset på arken, forma knyten och pensla med 1 msk smält smör. Gratinera knytena 10 - 15 minuter tills degen fått fin färg. Den längre tiden om moset är kallt.
Servera till en god köttbit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0