Räksoppa med blodapelsin och fänkål.

 
En annorlunda och god soppa om du gillar fänkål. Det ända som tar lite tid är att skala räkorna. Jag skalade dem och kokade fonden dagen innan och sedan gick det snabbt dagen där på när vi skulle äta den.
 
4 portioner.
 
500 g räkor med skal
2 schalottenlökar, finhackade
0,5 färsk fänkål, finhackad
1 liten morot
1 liten morot, fintärnad
1 msk smör
1 msk olja
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk timjan
1 msk tomatpure
8 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
0,25 tsk kajennpeppar
1 dl pressad blodapelsinsaft
salt
 
Gör så här:
 
Skala räkorna och spara skalen. Stek räkskalen med lök, fänkål och morot i smör och olja tills de fått lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpure och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten och låt sjuda under lock i 15 minuter. Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen. Hit går det att förbereda dagen innan du ska äta. Tillsätt grädde, kajennpeppar, blodapelsinsaft och smaka av med salt. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Lägg räkorna direkt i soppskålen och häll över soppan. Garnera med en skiva blodapelsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0