Senap och cider stekt fläskfile.

 
Snabbt och enkelt. Vi dubblade köttet men inte såsen och det räckte gått och väl.
 
4 - 6 portioner.
 
500 g fläskfile, går även bra med kyckling eller annat kött
chiliolja, går att skippa
salt & peppar
5 dl torr cider
5 - 6 msk grovkornig senap
5 dl grädde
3 vitlöksklyftor, finhackade
 
Skär fläskfilen i lagom stora bitar, salt & peppar.
Bryn fläskfilen i chiliolja. Lägg åt sidan. Häll cider i grytan ( som du stekte köttet i ) koka en stund, tillsätt senap, grädde och vitlök. Puttra i 15 minuter och lägg sedan i köttet och låt det bli varmt. Servera med någon slags potatis och en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0