Chokladpaj med kola.

 
Supergod och mäktig. Ingen ugn behövs.
 
Botten:
 
200g kakor, tex maryland cookies choklad
75 g smör
 
Mörk chokladkola:
 
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
0,5 tsk ättiksprit 12%
50 g smör
 
Vit chokladkola:
 
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
0,5 tsk ättiksprit 12%
50 g smör
 
Gör så här:
 
Mixa kakorna till smulor. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm. Ställ kallt.
 
Mörk chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka i 10 minuter till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet och låt det svalna i kylen.
 
Vit chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Koka i 10 minuter till 120 grader. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och och rör i choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt. Vid servering är pajen godast om den får stå framme en stund och pudra över lite kakao. Servera små bitar eftersom den är så mäktig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0