Citronlax med marinerade tomater.
Salladen passar utmärkt till grillat kött också.
4 portioner
600 g laxfile
½ dl olivolja
rosepeppar
flingsalt
1 citron, dela på hälften
Marinerade tomater:
1 kruka färsk basilika
100 g soltorkade tomater, grovhackas
200 g pesto
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger
salt & peppar
1 rödlök, skivad
750 g cocktailtomater, halveras
70 g ruccola
50 g pinjenötter, rosta i torr panna
Börja med att marinera tomaterna. Riv ned basilikan, tomater, lök och soltorkade tomater i en skål. Blanda i hälften av peston, olivolja och balsamvinäger. Salt & peppar. Låt stå kallt till servering.
Nu till laxen. Ringla olja över laxen och krydda med rosepeppar och flingsalt. Grilla. Grilla den delade citronen ( blir väldigt gott, en sötare smak ). Nu är allt klart och det återstår bara att lägga upp på tallriken.
Kommentarer
Trackback