Citronlax med marinerade tomater.

 
Salladen passar utmärkt till grillat kött också.
 
4 portioner
 
600 g laxfile
½ dl olivolja
rosepeppar
flingsalt
1 citron, dela på hälften
 
Marinerade tomater:
 
1 kruka färsk basilika
100 g soltorkade tomater, grovhackas
200 g pesto
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger
salt & peppar
1 rödlök, skivad
750 g cocktailtomater, halveras
70 g ruccola
50 g pinjenötter, rosta i torr panna
 
Börja med att marinera tomaterna. Riv ned basilikan, tomater, lök och soltorkade tomater i en skål. Blanda i hälften av peston, olivolja och balsamvinäger. Salt & peppar. Låt stå kallt till servering.
 
Nu till laxen. Ringla olja över laxen och krydda med rosepeppar och flingsalt. Grilla. Grilla den delade citronen ( blir väldigt gott, en sötare smak ).  Nu är allt klart och det återstår bara att lägga upp på tallriken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0