Dillkryddad laxtartar.

 
God och enkel . Det som är bra med detta recept är att du kan göra den flera dagar i förväg och den känns inte rå bara för att det är en tartar.
 
4 personer.
 
4 dl laxfile, tärnad i små bitar
1 msk socker
1 msk dijonsenap
3 msk dill, finhackad
0,5 msk citronsaft
1 msk creme fraiche
 
Tillbehör:
 
Ta det du vill. Här kommer några förslag.
 
Sikrom
Röd lök, finhackad
Brödkrutonger istället för att lägga laxpucken på en skiva mörkt bröd.
På bilden ser du tomater och det går att utesluta.
 
Gör så här:
 
Lägg den finhackade laxen i en skål och blanda ned alla ingredienser. Rör om väl. Lägg hälften av röran på glad pack eller aluminiumfolie i en lång sträng. Lagom tjock för att sedan kunna skära laxpuckar. Gör en till likadan sträng. Rulla ihop plasten och forma en slät rulle som är cirka 3 -4 cm tjock. Det ska se ut som en smällkaramell. Frys in i cirka 2 timmar eller flera dagar. Om du fryser in dem i flera dagar så måste du tänka på att ta fram de i god tid för att kunna skära dem i bitar. Puckarna ska vara lite kalla för att kunna skäras i snygga bitar. Vid servering så skär du dem i puckar och garnera runt ikring dem som du önskar själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0