Grillade pilgrimsmusslor med saffransaioli.

 
Min bror och svägerska bjöd på detta en påsk i stugan, så enkelt och så gott. Det är en förenklad variant av aioli.
 
 
4 portioner.
 
1 nypa saffranstrådar ( blötlägg + 2 tsk vatten ) går lika bra med vanlig saffran
4 msk majonäs
1½ msk vispgrädde
1 tsk citronsaft
 
Blanda majonäs och saffran. Blanda ned grädden ( ovispad ) och citronsaft. Rör om.
 
20 pilgrimsmusslor
30 g smör
1 msk olivolja
3 nävar sallad
 
Stek musslorna hastigt. Lägg sallad på en tallrik och lägg på några musslor. Rippla över saffrans såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0