Nasi goreng eller Indonesisk pyttipanna.

 
 
 
Receptet kommer från min vän Ann och är lätt att laga och naturligtvis gott.
Tänk på att du ska marinera köttet dagen innan du ska laga till det.
 
300 g färsk skinka, du kan ta mer också om du vill, tärnad
4 portioner ris
1 buljongtärning
curry
1 burk skivad ananas, skär i bitar, spara spadet
1 burk champinjoner, skivade
1 lök, hackad
1 purjolök, skivad
röd paprika burk eller färsk, strimlad
5 dl vitkål, strimlad
200 g räkor, skalade
7 vitlöksklyftor, pressad
soja efter behag
sambal eolek eller tabasco ( 1/4 flaska ) dosera efter vilken styrka du vill ha
salt
 
 
Blanda soja och vitlök till marinaden och lägg i köttet, låt ligga i kylen över natten. Häll inte bort marinaden. Stek köttet i stekpannan och låt puttra tills det mesta av marinaden kokat in. Koka riset med buljongtärning och lök. Bryn strimlad vitkål i smör och curry efter smak, tillsätt purjolök mot slutet och häll över lite buljong och låt puttra tills vitkålen är lagomt mjuk, ska fortfarande vara lite krispig. Om du har färsk paprika bör du steka den lite i olja. Blanda sedan ihop ris, kött, vitkål, ananas, svamp och paprika i en stor ugnsfast form. Smaksätt med sambal oelek eller tabasco och lite ananasspad. Tänk på att tabasco och sambal oelek är starkt, så ta lite i sänder och testa dig fram. Värm allt i ugn på 300 grader med folie över i 10 - 15 minuter. Tillsätt lite buljong om det verkar torrt. Garnera med räkor efter uppvärmningen i ugnen. ÄT!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0