Stekt kassler med äpplen och stuvad vitkål.

 
 
En enkel, god vardagsrätt som vi lagat flera gånger.
Bilden är inte bra men får duga.
 
800 g kokt kassler, skivad
3 äpplen, skär i centimeter stora kuber
½ dl persilja, går att utesluta
2 schalottenlökar, strimlad
1 huvud spetskål, jag har tagit vitkål ibland, strimlad
1 dl cider / vitt vin, cider är godare
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk socker
salt & peppar
 
Svetta lök och kål i stekpanna med smör. Slå på grädden och koka ihop. salt & peppar. Stek kasslern i lite olja. Hetta upp en stekpanna och sprid ut sockret tunt och lägg ned äpplena när sockret har smält. Slå på cider och låt all vätska koka bort. Salta. Vänd persilja i kålen innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0