Banoffepaj.

 
Söt, sliskig och jättegod. Det som tar tid är att du måste koka den kondenserade mjölken i några timmar.
Börja med att ta fram en kastrull och häll i vatten. Ställ ned burken i vattenbadet utan att öppna den. Koka i minst 3 timmar. Ju längre du kokar desto tjockare blir kolan. Du kanske måste fylla på vatten i kastrullen under koktiden för det dunstar bort. Burken behöver inte vara täckt av vatten.
 
8 portioner.
 
200 g digestivekex, smulas i matberedare eller krossas för hand
100 g smält smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
 
Garnering:
 
2½ dl mellangrädde, vispas
25 g mörk choklad, hackas
bananer i skivor eller bär.
 
Blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt tills mjölken är färdig kokt. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Lägg på den vispade grädden och garnera med det du gillar. Det ska egentligen vara bananer men det blir ganska sött. Glöm inte att strö på den hackade mörka chokladen. Ställ kallt innan servering.
 
 
Så här ser mjölken ut när den är färdig kokad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0