Krämig squashgratäng.
God vegetarisk gratäng som du kan äta som ensamrätt men passar även till fisk och kött. Du kan lägga till fler råvaror om du vill t ex strö på get- eller fetaost när du tar ut den ur ugnen.
4 portioner.
1 squash, 400 g, skär i 5 mm tjocka skivor
4 plommontomater, skär i skivor
2 gula lökar, skär i skivor
200 g västerbottensost, skär i skivor
150 g ostronskivling, går även bra med champinjoner
olja till stekning
salt & peppar
2 - 3 msk grov svensk senap
Sås:
2 dl grädde
2 pressade vitlökar
2 tsk sambal oelek
Ugn 175 grader.
Stek svampen i lite olja och skär sedan i grova bitar, salta och peppra. Varva alla ingredienser stående i en smord ugnsfast form. Pensla med senap. Blanda grädde, vitlök, salt, peppar och sambal oelek. Häll över grönsakerna, svampen och osten. Gratinera i ugnen cirka 45 minuter.
Kommentarer
Trackback