Örtmarinerad fläskfile.

 
Gott och smart om du ska bjuda många på mat tex till en buffe.
 
1500 g fläskfile
15 - 20 cocktailtomater
15 - 20 urkärnade oliver
färsk timjan
 
Lag 1.
1 liter vatten
4 msk salt
1 liten lök, klyftas
1 tsk svartpepparkorn
½ paket djupfrysta örtkryddor provencale
1 citron, skalet
 
Lag 2.
1 dl olivolja
strimlat skal och pressad saft av 1 citron
1 pressad vitlöksklyfta
 
Ugn 150 grader.
 
Bryn fläskfilen i lite fett. Lägg sedan i en ugnsfast form och stick in en kötttermometer. Stek tills den visar 65 grader, cirka 30 minuter.
Häll vatten och salt i en kastrull till lag 1. Lägg i löken, pepparkorn, rivet citronskal och provencalska kryddor. Låt det koka upp och sedan koka i några minuter. Häll marinaden över det nystekta köttet och låt det svalna. Täck fläskfilen och låt det stå kallt i lagen i 2 - 3 timmar. Häll bort lagen och skiva köttet. Lägg det på ett uppläggningsfat tillsammans med cocktailtomater och oliver. Rör samman lag 2 och häll det över köttet, låt stå kallt i 2 timmar.
Servering. Strö över fler tomater, oliver och färsk timjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0