Portvinschampinjoner.

 
Champinjonerna blir gudomliga. Tillbehör är gorgonzolabakad potatis som finns under "smått och gott" och det går att kombinera med svampen och vilken kötträtt som helst. Hittar du inte receptet så har det inte kommit in ännu och då får du ha tålamod.
 
Oxfile som du grillar eller helsteker i ugn.
 
1 gul lök, finhackas
1 vitlöksklyfta, finhackas
1 klick smör
200 g färska champinjoner, skivas
1 - 2 msk portvin
3 dl vispgrädde
1 tsk soja
salt & peppar
 
Fräs lök och vitlök i smör utan att det får färg. Stek svampen utan smör i en separat panna. Häll på portvinet och låt det koka in i svampen. Tillsätt den stekta löken och soja, koka ihop på svag värme. Salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0