Rabarberkaka.

 
Receptet kommer från en dietist och innehåller därför inget smör, endast ringlat lite ovanpå. Det finns en liten rolig historia om dennna kaka. För några år sedan kom receptet i en tidning och vi bjöd ett par på middag i stugan och jag bakade denna kaka. När gästerna kom hade de med sig en kaka som vi skulle fika senare. Det blev dags att fika och vi bar ut våra kakor och Hör och häpna, det var samma kaka.
 
Rund springform med löstagbar kant. Smöra och bröa.
 
4 - 5 stjälkar rabarber, skär i skivor, går bra att byta ut rabarber mot bär
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
lite bakpulver
lite vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten och häll smeten i formen. Lägg i rabarber eller bär. Ringla över lite flytande margarin. Strö över pärlsocker.
175 grader i 40 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0