Grillade texmex burgare.

4 portioner.
 
500 g köttfärs
Salt & peppar
4 skivor emmentaler- eller schweizerost
½ påse nachochips, krossas
4 skivor surdegsbröd
 
 
2 avokado
½ dl majonäs
lite pressad citronsaft
 
1 rödlök, skivas äts som tillbehör
Machesallad
 
Salsa:
200 g babyplommontomater, klyftas
1 msk rödvinsvinäger
2 dl inlagd grillad paprika, strimlas
1 msk chipotlepasta (Santa Marias )
 
Blanda ihop allt till salsan och ställ i kylen en stund.
Mosa avokadon och blanda med majonnäs och pressad citronsaft, ställ i kylen.
 
Blanda ihop färsen och forma till burgare. Grilla dem på en sida och vänd dem. Strö över krossade nachochips på den grillade sidan och täck med en ostskiva. När osten har smält är burgarna klara. Värm brödskivorna på grillen. Servera med skivad rödlök, machesallad, avokadoröran och tomatsalsan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0