Kladdkaka med dajmgrädde.

 
Med dajm i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen före och toppa med dajmgrädden strax innan servering.
 
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl ( 150 g )
1 krm salt
 
Dajmgrädde:
 
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 dubbelförpackningar dajm
 
Gör så här:
 
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret, bryt ned chokladen och smält försiktigt i en kastrull. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ned i chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ned i smeten och rör till en jämn massa. Häll smten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 14 - 15 minuter. Låt svalna helt.
 
Dajmgrädde:
 
Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa dajmen grovt och vänd ned det mesta i grädden. Bred grädden över kakan och strö över lite dajm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0