Svissglasstårta med jordgubbar.

 
En enkel sommarglasstårta.
 
8 personer.
 
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 äggula
½ dl florsocker
100 g små maränger
½ dl chokladsås i tub
2 liter jordgubbar
 
Gör så här:
 
Vispa grädde och creme fraiche var för sig. Rör i öggula och florsocker i creme fraichen. Vispa ned creme fraiche- och äggblandningen i grädden. Bred ut 1/3 av blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 creme fraiche blandning, ett lager maränger, chokladsås och sist det som återstår av creme fraiche blandningen med lite chokladsås.
Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar. Vid servering tar du ut glassen ur formen och låter stå i 15 minuter. Dekorera med jordgubbar eller andra bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0