Carpaccio med tryffelmajo och päron.

 
Supergott och enkelt att fixa.
4 - 6 portioner.
 
Carpaccio:
 
400 g oxfile, i tunna skivor
flingsalt
svartpeppar
olivolja
2 päron
citron
rostade pinjenötter
parmesanost
 
Tryffelmajo:
 
2 äggulor
1 nypa salt
½ tsk citronsaft
½ kokt potatis
1 - 2 dl neutral olja
1 - 2 tsk tryffelolja
 
Gör så här:
Du kan fråga i matvarubutiken om de kan skära köttet jättetunt åt dig annars bör du frysa in köttet en stund så att det är halvfruset när du ska skära det, går mycket bättre då. När det är skuret så fryser du in det igen.
 
Tryffelmajo:
 
Kom ihåg att alla ingredienser ska vara rumsvarma. Kör äggulor, salt, citronsaft och potatis i en mixer. Tillsätt rapsoljan i en fin stråle under ständig mixning. Smaka av med tryffel- Tänk på att tryffeloljan har en speciell smak så provsmaka.
 
Skär päronen i skivor och dränk in dem med pressad citronsaft så att de inte mörknar.
 
Uppläggning:
 
Lägg först upp köttskivorna, salt & peppar.
Päronskivor.
Strö över pinjenötter och klickar av tryffelmajon.
Hyvla några skivor parmesanost och lägg på.
Servera med mousserande vin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0