Janssons frestelse i portionsformar.

 
Lite kul att göra i portionsformar, vilket vi brukar göra till påsk och midsommar.
 
Cirka 20 stycken, beror på vilken strorlek du har på formarna. Jag har använt små alluminium fromar bara för att det inte ska bli så mycket när vi har buffe.
 
1 kg potatis, tunna stavar
2 st gula lökar, hackas
3 dl grädde
smör
kryddpeppar & svartpeppar & salt
ansjovisfileer
ströbröd
 
Smörj formarna.Stek potatis, lök och kryddor i smör tills det får färg. Det ska inte bli genomstekt.
Lägg potatis - och lökblandningen i formarna och lägg på cirka tre ansjovisfileer i varje form. Lägg på lite mer potatis - och lökblandning.
Blanda grädde och ansjovisspad och häll på varje form. Toppa med ströbröd och en klick smör.
Grädda i ugnen i 15 minuter på 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0