Lyxig fiskgratäng med kräftstjärtar.

 
En god gratäng som är ganska mättande och enkel att göra.
 
4 personer.
 
800 g torskfile
salt & peppar
½ dl vatten
3/4 dl vitt vin, går bra med matlagningsvin
3 msk hummerfond
1 dl creme fraiche
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk tomatpure
½ dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
 
Gör så Här:
 
Ugn 200 grader.
Smörj en eldfast form. Vik ihop varje torskfile till en portionsbit och lägg i formen. Salta & peppra.
Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull. Tillsätt creme fraiche, grädde och tomatpure. Låt småkoka i 10 minuter. Red gärna om den blir för tunn. Tillsätt dillen.
Låt kräftstjärtarna rinna av och fördela dem över torsken och häll till sist över såsen.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med pressad potatis och sparris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0