Krämig kyckling- och spenatlasagne.

 
Vill du ha en smalare lasagne så ersätter du vispgrädden med matlagningsgrädde och reder såsen med 1 msk maizena majsstärkelse utrört i lite vatten.
Ett litet tips. När vi gör lasagne gör vi alltid i en långpanna för det är ganska mycket jobb med att laga det och så har man mycket mat som går utmärkt att frysa in.
 
4 portioner.
 
3 kycklingfileer, skär i strimlor
1 msk + 1 tsk olivolja
2 tsk grillkrydda, t ex knorr
350 g färsk spenat
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
250 g färska lasagneplattor
3 dl riven prästost 17 %
2 dl parmesanost, riven
 
Fräs kycklingstrimlorna i 1 msk olja och strö över grillkrydda. Lägg sedan upp dem på ett fat. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning i 3 minuter eller tills all vätska kokat in. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 minuter.
Ugn 225 grader.
Häll lite vinsås i botten på en ugnsfastform. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost.
Gratinera i 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0