Ört- och limepasta.

Ett bra sallads recept om det kommer mycket gäster. Du kan öka på receptet eller minska det. Passar bra till kött, kyckling och korv. Du kan tillaga den dagen innan och den är mättande. Detta recept tror jag kommer från Birgit och de bjöd på det när jag fyllde 40 år.
 
12 personer.
 
1 liter pennepasta, 375 g
2 liter vatten
1 msk salt
2 msk olja
 
Tillsätt allt och koka pastan.
 
 
Sås:
 
2 dl creme fraiche
2 dl majonäs
3 dl gräddfil
1 msk flytande honung
1 lime, rivet skal och saft
2 - 3 msk färsk basilika, hackad
2 - 3 msk färsk dragon, hackad
1 liten purjolök, finhackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Blanda ihop allt till såsen och rör ned i pastan. Klart.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0