Pilgrimsmusslor i lyxigt sällskap.
Bilden övernsstämmer inte riktigt med receptet. Ingen sparris men det passar säkert om du vill ha det.
4 portioner.
12 pilgrimsmusslor
smör till stekning
100 g sockerärtor, förväll 1 min i lättsaltat vatten, spola sen i kallt vatten, strimlas
2 plommontomater, delas i kvartar, skrapa ur kärnhuset och skär bort skalet, strimlas
1 msk finhackad schalottenlök
2 skivor parmaskinka, strimlas
Smörsås:
1 schallotenlök, finhackas
1½ dl vitt vin
1 tsk vitvinsvinäger
150 g rumsvarmt smör
salt & peppar
Blanda tomater, sockerärtor och schalottenlök. Knaperstek parmaskinkan i torr panna.
Sås:
Lägg löken i en kastrull. Häll på vinäger och vitt vin, låt koka sakta tills endast några matskedar kvarstår. Öka värmen och klicka i smöret under ständig vispning. Salta & peppra.
Hetta upp smör i en stekpanna. Krydda och stek pilgrimsmusslorna i 2 minuter på vardera sida. Servera med tomatsalladen, vinsåsen och parmaskinkan.
Kommentarer
Trackback