Vinbräserad kyckling med ugnsrostade grönsaker.

 
Medan rotfrukterna rostas i ugnen puttrar kycklingen i vinet, som tar god smak av både kyckling, ost och skinka.
Denna rätt är inte svår att göra, bara lite pyssel med rotfrukterna.
 
4 portioner.
 
4 kycklingfileer
½ tsk salt + 1 tsk salt
100 g emmentalerost, skiva
4 skivor lufttorkad skinka
1 msk smör
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
½ msk maizena redning för ljusa såser
½ tsk salt
 
Rotfrukter:
 
1 kilo fast potatis, klyftas
1 fänkål, ansa och skär i mindre bitar
1 stor röd lök, klyftas
2 msk smör
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 kvist små tomater, 10 - 12 st
 
Gör så här:
 
Ugn 225 grader.
Blanda potatis, fänkål, lök, smör, olja och salt i en långpanna, stek mitt i ugnen tills de blir mjuka och fått lite färg, ca 30 minuter. Lägg hela små tomate ovanpå när det återstår 10 minuter.
 
Snitta kycklingfileerna på längden så att det blir en ficka. Strö på ½ tsk salt. Fördela ost och skinka i fickorna,  vik ihop fileen och fäst med en tandpetare. Strö på 1 tsk salt. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn kycklingen på alla sidor tills de fått färg. Häll över vinet och bräsera kycklingen på svag värme, under lock, 15 - 20 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp kycklingen och håll dem varma i folie. Koka ihop vinspadet till 2 dl och red av med maizenaredning. Låt koka upp. Salta. Ta bort tandpetarna och skär kycklingen i skivor. Servera med rotfrukter, tomater och sås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0