Panerade ostbollar med tomatsås.

Labneh är en färskost från mellanöstern och är en krämig ost boll gjord på getyoghurt. Den har en pikant och lite syrlig smak och passar i sallader eller till grillade grönsaker. Använd den på samma sätt som tex mozzarella. Här kommer en panerad variant och du kan skippa tomatsåsen om du vill och ha dem på ett buffébord.
4 portioner.
1 burk labneh 480 g
1 ägg
½ dl vetemjöl
2 dl panko, japanskt ströbröd som vi använder till all sorts panering, blir knaprigare
1 krm svartpeppar
3 msk matolja
 
Sås:
1 gul lök, finhacka
2 vitlöksklyftor, finhacka
1 msk olivolja
1 burk plommontomater, konserverade, 400 g
2 msk tomatpure
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
 
Tillbehör:
Bulgur eller couscous
sallad
 
Sås:
Fräs lök i olja i en kastrull i 2 minuter och tillsätt sedan tomater, tomatpure, salt, socker och peppar. koka under lock i 20 minuter.
 
Ostbollar:
Låt dem rinna av. Vispa upp ägget. Doppa bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko blandat med peppar. Låt ligga och torka i kylen i 30 minuter. Stek sedan bollarna runt om i olja i en stekpanna tills de fått färg. Servera de nystekta ost bollarna med tomatsås, bulgur och sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0