Chili Tacos Moosehead Style.

 
Då var det dags för långkok och det har du väl tid med nu efter sommarens grillning. Det här receptet är en annorlunda variant på tacos. Det är inte så mycket att göra utan det tar bara tid för köttet att koka. När du ser receptet så kanske du tänker, Oj vad mycket ingredienser, men det är mest kryddor. Ljuvligt gott.
 
4 portioner.
 
1 - 2 färska chilifrukter, te x spansk peppar, finhackas
1 torkad chipotlechili eller 2 tsk chipotlepasta
1 torkad anchochili, finns även som krydda ( ancho chili pepper )
1 kg gul lök, skuren i bitar
1 solo vitlök, finhackas
olivolja
1 kg högrev, i stora tärningar
2 flaskor lättöl
2 burkar hela tomater
ev kalvfond + vatten ( i fall den övriga vätskan inte täcker köttet )
1 msk spiskummin
2 tsk mald koriander
2 tsk kanel
2 tsk kakao
1 tsk honung
2 tsk oregano
 
Tillbehör:
Tacoskal eller minitortillas
gräddfil
hackad lök
riven cheddar
guacamole
Ta det du tycker om helt enkelt.
 
Anvädere du torkad chili så ska du börja med att koka den i vatten i 10 minuter och sedan mixa. Hetta upp en olja i en stor gryta och häll i lök, kött, öl, tomater och ev buljong om inte vätskan täcker köttet. Tillsätt alla kryddor utom oregano. Koka upp och låt sjuda i ett par timmar tills köttet kokat sönder. Rör om då och då så det inte bränner vid och häll på mer buljong om det behövs. Tillsätt oregano på slutet.
Servera med tillbehör och ät som tacos.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0