Parmesanpaj.

 
En paj som serveras när den svalnar lite. Passar bra som tillbehör vid kräftskivan eller på ett buffébord. Du behöver inte servera den med  löjrom och crème fraiche.

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl riven parmesanost
2 krm salt
2 msk vatten
 
Fyllning:
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
3 dl riven parmesanost
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Tillbehör:
löjrom
crème fraiche
rucola
röd lök eller gräslök
 
Hacka ihop mjöl, smör, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Picka några hål i botten och låt stå i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda skalet i mitten av ugnen i 10 minuter. Blanda ägg, grädde och parmesan till fyllningen. Krydda med salt och peppar. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 30 minuter tills fyllningen har stannat. Servera avsvalnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0