Plankstek.

 
Nu är hösten här och ni kanske är lite trött på att grilla, så varför inte göra en plankstek. Det gör vi ofta för det är så gott och inte alls så komplicerat. Vill ni göra egen bearnaisesås så går det bra men det är inte enkelt för den skär sig lätt. Gör tomaterna först för de andra tillbehören ska vara varma innan det ska in i ugnen.
 
4 portioner.
 
800 g utskuren biff
salt & peppar
 
Duchessepotatis:
 
1 kg potatis
3 äggulor
1 dl vispgrädde
3 msk rapsolja
3 msk smör
salt & peppar
 
Fyllda tomater:
 
4 tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja eller provencalska kryddor ( ta vad du vill )
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
salt & peppar
 
sparris eller haricot verts
bacon
bearnaisesås
ekplanka
 
Torka biffarna så de är torra och banka ut dem lätt så att de blir jämntjocka. Bryn dem i en grillpanna, köttet ska vara rött i mitten. Lägg in en planka i ugnen och brän av den och låt den sedan svalna.
 
Skala och koka potatisen. Pressa den ned i en bunke. Häll i äggulor, grädde, smör, salt, peppar och olja. Rör om. Lägg moset i en sprits påse eller klicka ut den med en sked på plankans ytterkanter. Lägg på köttet. Förväll sparris och linda sedan bacon runt dem och lägg på plankan.
Tomater:
Skär av lite på botten så att de står stadigt på plankan. Skär av ett lock och gröp ur innehållet. Gör sedan en blandning av alla ingredienser och fyll i tomaterna och ställ även dem på plankan. Nu är det klart och skjuts in i ugnen som du har på grill 225 grader. Grilla i ugnen tills moset fått lite färg. Värm såsen i en kastrull och servera till plankan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0