Prästostpaj med purjolök.
Försök att hitta en prästost med lite krut i.
6 - 8 portioner som tillbehör och 4 portioner som huvudrätt.
Deg:
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
100 g smör
2 msk iskallt vatten
2 msk dillfrön
½ msk salt
Fyllning:
2 små purjolökar, strimla grovt
smör
3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
3 dl riven lagrad prästost
1 tsk paprikapulver
riven muskot
salt & svartpeppar
1 - 2 msk repad färsk timjan
Arbeta ihop vetemjöl, rågmjöl, dillfrön och salt till en smidig pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten och förgrädda på 225 grader i 10 - 12 minuter. Låt svalna.
Fräs purjolöken i smör tills den mjuknar och fördela ned i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Blanda i ost, paprika, muskot, salt, peppar och timjan. Häll fyllningen över purjolöken och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25 - 30 minuter. Garnera med färsk timjan.
Kommentarer
Trackback