Sallad med ugnsbakade betor, linser och fetaost.


En vegetarisk sallad som kan ätas som förrätt eller tillbehör till kött.
4 personer.
 
1 kilo blandade små betor tex gul-, polka- eller rödbetor
100 g svarta linser, 1 dl
150 g fetaost
½ kruka mynta, kan uteslutas, helst färsk
2 kvistar dragon, helst färsk
 
Dressing:
½ dl pressad citron
½ dl olivolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba betorna och lägg dem på ett ark aluminiumfolie och vik ihop till ett paket. Lägg paketet på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Skala dem när de har svalnat lite och skär dem i klyftor eller halvor. Koka linserna i lättsaltat vatten och spola sedan av hastigt i kallt vatten, låt dem rinna av. Det finns färdigkokta linser att köpa om du vill spara lite tid och arbete. Blanda ihop allt till dressingen och häll över betorna. Blanda ned linserna och smula över fetaosten. Strö över färsk mynta och dragon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0